FLEXIBEL INPAKKEN EN OPTIMAAL BESCHERMEN

Nieuws van 30.05.2017

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. Nieuws 2017
  4. Flexibel inpakken en optimaal beschermen

NIEUWE STOROPACK AIRplus® WRAP-FOLIE ALS PLAATSBESPARENDE VERVANGING VAN KLASSIEKE NOPPENFOLIE

Storopack, de specialist in beschermende verpakkingen, heeft met de AIRplus® Wrap-folie vanaf nu een plaatsbesparende vervanging van klassieke noppenfolie in zijn assortiment. Dankzij zijn innovatieve formaat is de AIRplus® Wrap-folie heel geschikt voor het inpakken van kwetsbare producten: door haar flexibele, gegolfde structuur kan de folie heel strak om het product gewikkeld worden. Breekbare en kwetsbare producten van verschillende grootte worden zo nog beter beschermd tegen stoten, krassen en beschadigingen. Een pluspunt is ook de ‘on-demand’-productie, want daarmee kan de inpakker de luchtkussens naar behoefte ter plaatse aan het verpakkingsstation vervaardigen. Dat is een voordeel tegenover de vooraf opgeblazen noppenfolies, die op grote rollen geleverd worden, en voortdurend naar het verpakkingsstation moeten worden getransporteerd.

De AIRplus®-Wrap-folie kan met de compacte machinesystemen AIRplus® Mini en AIRplus® GTI van Storopack geproduceerd worden en is in twee formaten verkrijgbaar: 400 x 175 millimeter (wrapfolie 19d) en 710 x 175 millimeter (wrapfolie 36d). De folie is bijzonder geschikt voor niet voorverpakte en breekbare producten. Daarbij worden de goederen in een handomdraai met folie omwikkeld.

Lagere proces- en opslagkosten
“Met de ontwikkeling van de AIRplus® Wrap-folie wilden wij vooral de goederen nog strakker kunnen inpakken om de bescherming van het product nog te verhogen. Dankzij de speciale gegolfde structuur zijn wij daarin geslaagd. De folie is tegelijkertijd een slim alternatief voor handelaars en producenten die nog een beroep doen op grote rollen met opgeblazen noppenfolie”, zegt Michael Spicker, productmanager AIR bij Storopack. “Want wie de luchtkussens pas in het verpakkingsstation produceert op het moment dat hij ze nodig heeft, verlaagt zijn proces- en opslagkosten.” Daarmee past de AIRplus®-Wrap-folie in de rij bestaande AIRplus®-producten met de folies Void, voor grote luchtkussens om holle ruimten op te vullen, Cushion, met kleinere luchtkamers om te fixeren en te bufferen, en Bubble, met ronde luchtkamers om goederen in te wikkelen: alle folies kunnen ter plaatse in het verpakkingsstation worden geproduceerd en zonder meer worden geïntegreerd in elk verpakkingsproces.