Mehrere Menschen sind zu einem Gruppenfoto am Strand aufgestellt und halten einen Banner des Big Blue Ocean Cleanup.

STOROPACK STEUNT DE BIG BLUE OCEAN CLEANUP

Nieuws van 02.11.2018

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. Nieuws 2018
  4. Storopack steunt de Big Blue Ocean Cleanup

Storopack steunde de Big Blue Ocean Cleanup door op vrijdag 21 september 2018 het strand van Chapel St. Leonards in Lincolnshire (VK) schoon te maken. Het doel van de actie was om microplastics en klein plastic afval, die schadelijk zijn voor de oceaan en het leven in zee, van het strand te verwijderen.

Vijftien vrijwilligers uit de Britse vestigingen van Storopack en één vrijwilliger uit het Duitse hoofdkantoor kregen voor dit evenement het gezelschap van de marketing manager van Woodway UK.

Als sponsor is Storopack onlangs een partner geworden van de Big Blue Ocean Cleanup. De Big Blue Ocean Cleanup, een stichting zonder winstoogmerk, wil actief bewustzijn creëren rond de benarde toestand van de oceanen, door middel van strandschoonmaak, zeeschoonmaak, educatieve programma's en het verstrekken van actuele en uitgebreide informatie aan haar partners en het publiek.

Na positieve reacties van medewerkers die zich wilden engageren, was Storopack blij dat de schoonmaak die dag een groot succes was. Richard Pulfrey, Managing Director, zegt: “We zijn zeer verheugd om een partner te zijn van de Big Blue Ocean Cleanup. Ons doel was het opruimen van microplastics en kleine plastic voorwerpen.
Deze kleine plastic fragmenten komen vanuit verschillende bronnen terecht in natuurlijke ecosystemen en vervuilen het milieu. We waren verbaasd over het brede scala aan afval, waaronder zelfs afgedankte barbecues. We zijn er trots op dat we hebben bijgedragen aan de schoonmaak van dit enorme strand. De Big Blue Ocean Cleanup sluit aan bij onze eigen doelstellingen om de circulaire economie te bevorderen en het gebruik van gerecycleerde kunststofproducten en verantwoord recycling aan te moedigen.”

Dankzij de locatie van het strand in Lincolnshire konden medewerkers van beide Britse vestigingen, Sheffield Head Office en de productievestiging Brackley Loose Fill, samenkomen om deel te nemen aan de schoonmaakoperatie. Gelukkig was storm Ali al voorbijgeraasd en had het team uitstekende weersomstandigheden. Na de schoonmaak kon het team hun succes evalueren tijdens een lunch in het pas geopende North Sea Observatory en meer te weten te komen over hoe de Big Blue Ocean Cleanup werkt.

De Big Blue Ocean Cleanup nam contact op met de plaatselijke gemeenteraad die de milieuactie waardeerde en toejuichte dat de opeenstapeling van microplastics, zeeafval en algemeen afval op het strand werden opgeruimd. Al het afval dat die dag werd ingezameld, werd afgeleverd bij lokale recyclingcentra.

Lees hierover meer op: www.bigblueoceancleanup.org.

VIDEO

Am Strand sind zwei Strand Flaggen des Big Blue Ocean Cleanup Projekts.
Mehrere Menschen sind zu einem Gruppenfoto am Strand aufgestellt und halten einen Banner des Big Blue Ocean Cleanup.
Am Strand sind mehrere Leute, die am Strand aufräumen.
Eine Person entsorgt Müll in einen Beutel.