"All Together Global Cleanup" Logo

ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP

Nieuws van 11.09.2020

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. Nieuws 2020
  4. ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP

STOROPACK NEEMT DEEL AAN DE WORLD CLEANUP DAY EN DE ‘ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP’-CAMPAGNE VAN DE ALLIANCE TO END PLASTIC WASTE

De World Cleanup Day vindt plaats op 19 september 2020 en vormt het startschot voor de ‘ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP’-campagne van de Alliance to End Plastic Waste. Storopack is sinds 2019 betrokken bij dit wereldwijde initiatief, dat tot doel heeft plasticafval uit het milieu te verwijderen. Van 19 september tot 4 oktober 2020 zal Storopack zijn engagement kracht bijzetten in het kader van de World Cleanup Day, samen met leden en bedrijven over de hele wereld die ook deelnemen aan de ‘All Together Global Cleanup’-campagne. Op World Cleanup Day en in de drie weken die volgen, zullen de Alliance, medewerkers van de bedrijven die er lid van zijn en andere organisaties, andere partners en personen van over de hele wereld hun directe omgeving opruimen als onderdeel van de campagne en zelfs de kleinste stukken afval uit de natuur verwijderen.

Iedereen kan zich aansluiten bij de ‘ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP’-campagne en – met respect voor de afstandsregels – in zijn vrije tijd afval opruimen en op de juiste manier weggooien. Doet u ook mee?

Raadpleeg www.alltogethercleanup.com voor meer informatie over de Alliance to End Plastic Waste en de ‘ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP’-campagne.


Opruiminitiatieven vormen een van de vier strategische pijlers van de missie van de Alliance to End Plastic Waste, omdat deze specifieke maatregelen het bewustzijn vergroten en mensen samenbrengen. De Alliance to End Plastic Waste – een ngo zonder winstoogmerk die samenwerkt met zowel regeringen als niet-gouvernementele organisaties op het gebied van milieu- en economische ontwikkeling, en met andere internationale organisaties – wil oplossingen bevorderen die de milieuvervuiling door plasticafval doeltreffend bestrijden. Door middel van allerlei programma's en samenwerkingsverbanden richt de Alliance zich op vier belangrijke gebieden: infrastructuur, innovatie, informeren & betrekken, en schoonmaken.

Storopack heeft al ervaring met opruiminitiatieven: het bedrijf steunt sinds 2018 de internationale liefdadigheidsinstelling Big Blue Ocean Cleanup en is de exclusieve sponsor van het strandopruimprogramma van de organisatie. Zo nemen de medewerkers van de onderneming bijvoorbeeld vrijwillig deel aan strandopruiminitiatieven in het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de Benelux, waarbij ze microplastics en kleine plasticdeeltjes van de stranden verwijderen.

"All Together Global Cleanup" Logo