ALL4PACK AWARD NOMINATIES 2022

Nieuws van november 2022

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. ALL4PACK AWARD NOMINATIES 2022

Twee producten van Storopack genomineerd voor de ALL4PACK-awards 2022.

Metzingen, november 2022. Met twee nominaties voor een ALL4PACK-award in de categorieën Service en Logistiek demonstreert de specialist in beschermende verpakkingen opnieuw zijn expertise binnen deze domeinen. Storopack haalt de finale met zijn vernieuwende producten AIRplus® Bio Home Compostable en RENATURE® Thermo. 

AIRplus® Bio Home Compostable
De gecertificeerde AIRplus® BIO Home Compostable-folie mag gewoon bij de compost in de achtertuin, waar hij wordt afgebroken door micro-organismen. Zo helpt deze folie de natuurlijke kringloop te sluiten. Omdat de AIRplus® Bio Home Compostable-folie een bioplastic is, blijven er geen plastic of andere toxische materialen over. De folie kan in veel landen en regio's ook bij het organisch afval worden gegooid. Eindgebruikers kunnen de verwijderingsmogelijkheden bekijken via een QR-code op de folie. Luchtkussens die gemaakt zijn van deze innovatieve organische folie hebben uitstekende verpakkingseigenschappen en bieden een betrouwbare bescherming voor het transport van lichte goederen.

Duurzame isolatie met RENATURE® Thermo
De RENATURE® Thermo-verpakkingsinnovatie met zijn isolerende vulling die voornamelijk van plantaardig zetmeel is gemaakt, is een vochtbestendige papieren buffer die een duurzame temperatuur¬regeling garandeert. Dankzij zijn isolerende eigenschappen kan RENATURE® Thermo de temperatuur in de verzenddoos binnen het gewenste bereik houden, waardoor het de ideale oplossing is voor het verzenden van levensmiddelen, geneesmiddelen en andere temperatuurgecontroleerde verpakkingen. Het papier en het zetmeel worden hoofdzakelijk gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn daarom gemakkelijk te recycleren en te composteren: na gebruik kan de consument de twee componenten scheiden en ze als recycleerbaar papier en via compost of organisch afval weggooien.