MEER DUURZAAMHEID VOOR LUCHTKUSSENS

Nieuws van 02.01.2024

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. Meer duurzaamheid voor luchtkussens

De nieuwe folie voor het AIRmove²-luchtkussensysteem van Storopack bestaat voor 50 procent uit gerecycleerd materiaal

Storopack voegt een nog duurzamere optie toe aan zijn assortiment van folies voor het AIRmove²-luchtkussensysteem: AIRmove² 50% Recycled bestaat voor 50 procent uit gerecycleerd materiaal en is geschikt voor de productie van Void S-luchtkussens. De folie gebruikt minder hulpbronnen in zijn levenscyclus en kan volledig worden gerecycleerd. Met de luchtkussens van 200 x 120 millimeter kunnen lege ruimtes optimaal worden opgevuld en worden de verzonden goederen optimaal beschermd in de doos. Het AIRmove²-luchtkussensysteem is bijzonder geschikt voor fabrikanten van elektrische en huishoudelijke apparaten of e-commerceleveranciers die hun producten perfect willen beschermen in de verzenddoos.

Bespaart 30 procent CO2-uitstoot
Bij de ontwikkeling van AIRmove² 50% Recycled richtte Storopack, de specialist in beschermende verpakkingen, zich op een productie van een folie die hulpbronnen bespaart. Het resultaat: de void-folie genereert 30 procent minder CO2 tijdens de productie in vergelijking met de standaard AIRmove² void-folie. Er wordt ook ongeveer 40 procent minder water gebruikt en ongeveer 39 procent minder fossiele hulpbronnen. De materiaaldikte werd beperkt tot 20 my en levert dezelfde kwaliteitsprestaties met minder impact op het milieu. Deze nieuwe versie van AIRmove² void-folie werd ontworpen om twee vereisten inzake duurzaamheid te combineren: minder materiaal in de doos en meer gerecycleerde inhoud. Bedrijven profiteren ook van een langere rollengte: op één rol past 435 meter folie.

Krachtig luchtkussensysteem
Het AIRmove² luchtkussensysteem is de ideale oplossing om luchtkussens te produceren tot maximaal 500 verpakkingen per dag. De productieoutput is ongeveer tien meter folie per minuut. De bijzonder compacte en lichte machine kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande verpakkingsprocessen en kan worden gebruikt als tafelmodel of aan de muur worden bevestigd. Luchtkussens kunnen gemakkelijk en ergonomisch worden geproduceerd met een handmatige drukknop of voetpedaal.
 

AIRmove²

Ideaal bij een kleine tot gemiddelde verpakkingsbehoefte.

Meer weten