Efficiënte drainage met DRAINplus

Storopack's nieuwe drainage- en infiltratiesysteem met groot absorptieoppervlak DRAINplus

Metzingen, juni 2023. Storopack lanceert zijn volledig gesloten drainage- en infiltratiesysteem, DRAINplus, een voorgemonteerd alles-in-één systeem dat geschikt is voor meerdere toepassingen, waaronder drainage van opgevangen water, geleidelijke infiltratie van regenwater in de grond en waterbehandeling. DRAINplus biedt gebruikers een efficiënte drainageoplossing met een groot absorptieoppervlak dat een grote hoeveelheid water kan opnemen. Gemaakt van gerecycled materiaal is DRAINplus zelf 100 procent recyclebaar – en nu verkrijgbaar in Duitsland, de Benelux en Frankrijk.

Snelle en gemakkelijke installatie

DRAINplus heeft een interne geperforeerde buis omgeven door geosynthetische vlokken, een filter van geotextiel en een stevig polyethyleengaas om het buizensysteem te stabiliseren. Dankzij het grote absorptieoppervlak tot 1,25 vierkante meter per strekkende meter kan het drainage- en infiltratiesysteem een grote hoeveelheid water opnemen. De buizen zijn verkrijgbaar in lengtes van één, drie of zes meter en met een diameter van 110/300 millimeter of 160/370 millimeter (buisdiameter/DRAINplus diameter). Alle buisvarianten zijn verkrijgbaar in de klassen SN 4 en SN 8. DRAINplus biedt voordelen voor installateurs en vaklui, omdat het tijd bespaart en het aantal benodigde arbeiders en machines vermindert. De volledig gesloten buizen kunnen in elke richting worden gebogen voor een bijzonder snelle, eenvoudige en ergonomische installatie – hetzij in de lengterichting, hetzij op onderling verbonden niveau. Elke buis wordt geleverd met een koppelstuk, zodat de buizen gemakkelijk met elkaar kunnen worden verbonden.

Ook het lage gewicht maakt de installatie gemakkelijker: één meter buis weegt 1,4 kilogram bij een diameter van 300 millimeter en 2,1 kilogram bij een diameter van 370 millimeter. DRAINplus kan horizontaal of verticaal worden gebruikt, waardoor maximale flexibiliteit bij de afwatering van een perceel wordt gegarandeerd en de implementatie van verschillende drainage-oplossingen wordt vereenvoudigd.

PERSCONTACT

René Jochum
Communication Consultants GmbH
Breitwiesenstr. 17
D-70565 Stuttgart
T +49 711 97893-35

storopack@cc-stuttgart.de