Weltkarte mit Zahlen zum Geschäftsjahr 2018

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2018

Persbericht van 16.10.2019

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. Persberichten 2019
  4. Financieel jaarverslag 2018

VERKOOP STOROPACK MET BIJNA VIJF PROCENT GESTEGEN TEGENOVER VORIG JAAR

Metzingen, oktober 2019. Specialist in beschermende verpakkingen Storopack heeft het jaar 2018 positief beëindigd. De internationale groep met zetel in Metzingen sloot het afgelopen jaar af met geconsolideerde opbrengsten ter waarde van €476 miljoen en ongeveer 2.520 werknemers in 66 vestigingen. Dat komt overeen met een groei van circa vijf procent. De groei van verkoop bedroeg ongeveer zeven procent voor wisselkoerswijzigingen.

Alle regio’s en beide divisies, Molding en Packaging, droegen bij tot de positieve evolutie. Storopack genereerde meer dan de helft van zijn inkomsten in Europa (54 procent), ongeveer een kwart ervan in Noord-Amerika (26 procent) en net meer dan 17 procent in de regio Azië-Stille Oceaan. Zuid-Amerika en andere landen vertegenwoordigen samen bijna 3 procent.

De winst lag echter lager dan die van het vorige jaar en haalde de interne doelstellingen niet. De uitzonderlijk grote prijsstijgingen voor grondstoffen en transport konden slechts gedurende een beperkte periode en niet volledig worden doorgerekend aan de klanten.

Blijvende inspanningen voor duurzaamheid en recyclage
“Dankzij de productenportefeuille die het in de loop van de afgelopen decennia heeft uitgebouwd, bevindt Storopack zich in een zeer goede positie wat betreft producten met een hoog recyclagepercentage en producten gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. We hebben vorig jaar ook heel wat nieuwe duurzame producten gelanceerd, bijvoorbeeld de AIRplus® Void Recycle-luchtkussenfolie, die voor minstens 50% bestaat uit gerecycleerd materiaal, en een nieuw type papier dat voor de helft wordt geproduceerd op basis van gras, een hernieuwbare grondstof”, aldus Hermann Reichenecker, voorzitter van de raad van bestuur. Storopack zorgt ook voor een efficiënt energiebeheer en heeft aanzienlijke investeringen gedaan om de CO2-uitstoot en het energieverbruik in zijn vestigingen te verlagen.

Om een duurzaam gebruik van plastics te bevorderen, is Storopack betrokken bij initiatieven die plasticvervuiling bestrijden, zoals de Big Blue Ocean Cleanup, Operation Clean Sweep, en de Alliance to End Plastic Waste. De onderneming steunt ook het innovatieve ChemCycling-proefproject van BASF, in het kader waarvan Storopack al prototypes heeft geproduceerd op basis van chemisch gerecycleerd plasticafval. Storopack is samen met BASF pionierswerk aan het leveren voor de kringloopeconomie.