Ein Strang Luftpolsterfolie

LUCHTKUSSENS GEMAAKT VAN 100 PROCENT GERECYCLEERD MATERIAAL

Persbericht van 15.01.2021

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. Luchtkussens gemaakt van 100 procent gerecycleerd materiaal

AIRplus® 100% RECYCLED VERLEGT DE GRENZEN OP HET VLAK VAN FLEXIBELE BESCHERMENDE VERPAKKING

Metzingen, januari 2021. De specialist in beschermende verpakkingen Storopack lanceert een nieuwe folie voor luchtkussens die volledig gemaakt is van gerecycleerd materiaal. Storopack is een pionier in de productie van een 100% gerecycleerde folie met een mix van afval na gebruik door de consument of de industrie. AIRplus® 100% Recycled heeft dezelfde uitstekende en solide beschermde eigenschappen als gewone luchtkussens. Deze oplossing is dus ideaal voor bedrijven die beschermende verpakking van hoge kwaliteit even belangrijk vinden voor het beschermen van hun producten als duurzaamheid. Omdat er minder materiaal wordt gebruikt voor luchtkussens in vergelijking met andere materialen, kan dit ook kostenbesparend zijn. AIRplus® 100% Recycled is recycleerbaar en moet na gebruik in de recyclagekringloop terechtkomen.

Het resultaat is dat er 30 procent minder broeikasgas wordt uitgestoten tijdens de productie in vergelijking met folie voor luchtkussens gemaakt met nieuw materiaal. Het lage gewicht van luchtkussens zorgt er ook voor dat de CO2-uitstoot lager is in de hele logistieke keten in vergelijking met alternatieve materialen. Door het gebruik van gerecycleerd materiaal worden er ook fossiele grondstoffen bespaard.

Storopack zet zich in voor de kringloopeconomie

Met AIRplus® 100% Recycled vergroot Storopack zijn productportfolio van flexibele beschermende verpakking gemaakt van 100 procent gerecycleerd materiaal. Naast de nieuwe luchtkussenfolie worden ook tal van PAPERplus®-papierbuffers en de Alta S®-verpakkingschips volledig van gerecycleerd materiaal gemaakt. Veel andere producten bevatten al een hoog percentage gerecycleerd of hernieuwbaar materiaal.

“AIRplus® 100% Recycled past perfect binnen onze duurzaamheidsstrategie. We kunnen er onze duurzaamheidsdoelstelling mee behalen om tegen 2025 minstens 50 procent van onze intern geproduceerde beschermende verpakking van gerecycleerde of hernieuwbare grondstoffen te produceren. We werken continu aan het verbeteren van de infrastructuur voor recyclage en het hele productieproces”, aldus Vicentina Pereira, productmanager voor AIR & Loose Fill bij Storopack. Met zijn activiteiten omtrent de Alliance to End Plastic Waste en het CEFLEX-initiatief zet Storopack zich ook in voor het bevorderen van de wereldwijde kringloopeconomie.