Drei aufeinandergestapelte Tageszeitungen

UITBREIDING VAN GEAUTOMATISEERDE VERPAKKINGSOPLOSSINGEN

Persbericht van 14.12.2021

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. Uitbreiding van geautomatiseerde verpakkingsoplossingen

STOROPACK, SPECIALIST IN BESCHERMENDE VERPAKKINGEN, ONDERTEKENT EEN OVEREENKOMST OM EEN MEERDERHEIDSBELANG TE NEMEN IN ZIJN SAMENWERKINGSPARTNER OPITZ


Metzingen, december 2021. Op 27 oktober van dit jaar heeft Storopack, specialist in beschermende verpakkingen, een overeenkomst ondertekend om 74,9 procent van de aandelen in OPITZ Packaging Systems GmbH (OPITZ) te verkrijgen. OPITZ, met hoofdzetel in Düderode (Nedersaksen) en Storopack bundelden in januari 2019 al eens hun krachten om de processen voor verpakkingslogistiek te automatiseren en te optimaliseren.

OPITZ kan bogen op een jarenlange ervaring in aangepaste mechanische engineering en is gespecialiseerd in de productie van ultramoderne automatiseringsoplossingen voor verpakkingssystemen. De kennis van OPITZ op het gebied van automatisering van verpakkingsprocessen sluit perfect aan bij de ervaring en expertise van Storopack op het gebied van beschermende verpakkingsoplossingen. Samen bestrijken de productportfolio's van de twee ondernemingen alle aspecten van automatisering van verpakkingsprocessen.

De klanten van Storopack beschikken voortaan over het volledige scala van OPITZ-diensten. “Deze investering is een belangrijke stap in het verhogen van de productiviteit van de processen voor beschermende verpakkingen van onze klanten”, verklaart Hermann Reichenecker, voorzitter van de raad van bestuur van Storopack. De OPITZ-portfolio omvat in het bijzonder dozenopzetters, volumeverkleiners, dozensluiters met papier en zelfklevende tape, palletiseermachines en systemen voor de automatisering van het gehele verpakkingsproces. Oplossingen waarbij robots de belangrijkste producten van Storopack, zoals AIRplus®-luchtkussens en PAPERplus®-papierbuffers, nauwkeurig positioneren, worden momenteel ontwikkeld. “Tijdens de samenwerking werd al duidelijk dat de twee ondernemingen een heleboel waarden delen en dat ze beide hoge kwaliteitsnormen hanteren en sterk klantgericht zijn. Dat is een ideale basis voor de toekomst”, voegt Hermann Reichenecker eraan toe.

De onderneming behoudt de naam OPITZ Packaging Systems GmbH en de familie Opitz blijft aan boord, met een belang van 25,1 procent. Als enige CEO's zullen Günther Opitz en zijn zoon Tim Opitz verantwoordelijk blijven voor de bedrijfsvoering van het familiebedrijf. Om te kunnen voldoen aan de sterk stijgende vraag naar OPITZ-producten en -oplossingen, zijn er ook plannen om een nieuwe faciliteit te bouwen in Northeim, niet ver van Düderode.