Eine schwarze Isolierbox mit Infusionsbeuteln und Kühlakkus

UITSTEKENDE VERPAKKING

Persbericht van 08.04.2021

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. Uitstekende verpakking

STOROPACK WINT DE WORLDSTAR PACKAGING AWARD 2021 IN TWEE CATEGORIEËN

Metzingen, april 2021. De specialist in beschermende verpakkingen heeft twee felbegeerde en wereldwijd erkende ‘Worldstar Packaging Awards 2021’ binnengehaald. De prijs in de categorie elektronica ging naar Storopack voor zijn samenwerking met zijn klant LivingPackets voor de innovatieve verpakkingsoplossing THE BOX. De tweede verpakkingsinnovatie die een prijs kreeg is de Onco-System-transportdoos in de medische en farmaceutische categorie. De sectorspecifieke oplossing met temperatuurregeling wordt gebruikt door apotheken, ziekenhuizen en laboratoria om levensbelangrijke geneesmiddelen zoals cytostatica en infusiebehandelingen veilig te transporteren.

Een gespecialiseerde oplossing voor de medische sector
Storopacks sectorspecifieke oplossing Onco-System kon de jury overtuigen dankzij de herbruikbaarheid en de combinatie van een oppervlak in glad materiaal en een verwijderbare binnenbekleding voor een eenvoudige en doeltreffende reiniging van alle onderdelen. De verpakkingsoplossing voor temperatuur¬gecontroleerd transport is specifiek ontworpen voor de vereisten van zeer gevoelige toepassingen en garandeert dat levensbelangrijke geneesmiddelen de patiënt veilig en op de juiste temperatuur bereiken. Dat wordt mogelijk gemaakt door de bewezen fase-overgangsmateriaaltechnologie (Phase Change Material, PCM) van de koelelementen van hard plastic waarvan het dauwpunt precies kan worden aangepast aan het vereiste temperatuurbereik. De systeemoplossingen uit duurzaam EPP kunnen worden hergebruikt. De afmetingen van de Onco-System-doos zijn aangepast aan infuuszakken, zodat die plat kunnen liggen. Zo kan schade tijdens het transport worden voorkomen, bijvoorbeeld knikken in de zak of op de ingewerkte breekpunten van de infusie-instrumenten.

Opmerkelijke innovatie
“Met THE BOX heeft de start-up LivingPackets zich geëngageerd om een revolutie teweeg te brengen in de e-commercewereld. Het was een spannende uitdaging voor ons team en een plezier om te kunnen meewerken aan de ontwikkeling van de basis in EPP. De herbruikbare transportdoos uit EPP is 100% recycleerbaar, kan worden opgevouwen, kan gegarandeerd meer dan 1000 keer worden gebruikt en beperkt daarmee de impact op het milieu en de transportkosten”, aldus Charles Poisson, directeur Research & Development bij Storopack. Het vernieuwende ontwerp in geëxpandeerd polypropyleen (EPP) werd ontwikkeld met de technische ondersteuning van de verpakkingsspecialist. Met zijn slimme technologieën, meerdere sensoren, internetverbinding, e-inkdisplay en ingebouwd vergrendelingsmechanisme is de volledig door de start-up ontwikkelde THE BOX niet bedoeld voor eenmalig gebruik, maar om als dienst te worden ingezet. E-commercebedrijven betalen alleen voor rechtstreeks gebruik.

De verpakkingsspecialist Storopack haalde in het voorjaar van 2020 al twee van de tien felbegeerde ‘PackTheFuture 2020 – Sustainable Plastic Packaging Awards’ voor beide oplossingen binnen. Dat heeft onder andere voor de huidige nominatie gezorgd: alleen verpakkingen die reeds een nationale prijs hebben gewonnen die door de World Packaging Organization (WPO) erkend is, komen in aanmerking voor de WorldStar. De WorldStarcompetitie is een van de belangrijkste evenementen van de WPO en is de belangrijkste globale prijs op het gebied van verpakking. Er is momenteel een prijsuitreiking in mei 2021 gepland in de vorm van een virtueel gala.

  

THE BOX LivingPackets Logo

THE BOX by LivingPackets

VIDEO