STOROPACK GROEIT MET 13%

Persbericht van 20.07.2022

  1. Pers
  2. Persberichten
  3. Storopack groeit met 13%

Metzingen, juli 2022. Storopack, gespecialiseerd in beschermende verpakkingen, sloot 2021 af met een omzetstijging. Vorig jaar boekte de in Metzingen gevestigde groep een totale geconsolideerde omzet van € 564 miljoen, goed voor een stijging van € 64 miljoen en groei van 13% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Ook in het tweede pandemiejaar zorgde de stijgende vraag in de wereldwijde online retail voor meer verkoop. De verpakkingsspecialist zag ook dat de vraag in de kapitaalgoederenindustrie steeg.
Storopack kon het hele jaar door blijven leveren, wat tot meer verkoop leidde. “Dankzij partnerschappen op lange termijn met onze leveranciers en de voorzichtige uitbreiding van onze voorraad konden we bij onze klanten blijven leveren”, aldus Hermann Reichenecker, Executive Director van Storopack.

 

Focus op automatisering en duurzaamheid
Storopack focust sterk op de uitbreiding van geautomatiseerde verpakkings-oplossingen. In oktober 2021 verwierf Storopack 74,9% van de aandelen in OPITZ Packaging Systems GmbH. De kennis van OPITZ op het gebied van automatisering van verpakkingsprocessen vult de ervaring en expertise van Storopack in innovatieve beschermende verpakkingsoplossingen perfect aan.
“Deze investering is een belangrijke stap om de processen voor beschermende verpakkingen bij onze klanten productiever te maken”, legt Hermann Reichenecker, Executive Director van Storopack, uit.

Naast automatisering speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in de ontwikkeling van ons productassortiment. “We willen dat tegen 2025 de helft van de producten die we intern produceren van hernieuwbare of gerecycleerde materialen gemaakt zijn. Eind 2021 was dat al voor een derde van de producten het geval”, merkt Charles Poisson, Group Sustainability Director bij Storopack, op.
Vorig jaar lanceerde Storopack PAPERbubble®, een innovatieve en milieuvriendelijke vervanging voor traditionele luchtkussenfolie. De PAPERbubble®-producten van Storopack zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en kunnen volledig gerecycleerd worden.

De fabrikant van beschermende verpakkingen zet zich ook in voor de kringloopeconomie. Zo kan de intern ontwikkelde grondstof rEPS gebruikt worden om nieuwe beschermende verpakkingen te maken voor huishoudtoestellen, schermen en andere producten – een oplossing die volledig bestaat uit gerecycleerd materiaal. De specialist in beschermende verpakkingen uit Metzingen is zo de recyclagekringloop volledig aan het sluiten.
Storopack Frankrijk heeft de handen in elkaar geslagen met andere EPS-verwerkers in de ELIPSO-vereniging. Het resultaat daarvan is een project om de volledige recyclagekringloop uit te breiden met materiaal dat in de gele afvalbakken verzameld wordt.